Vastuullinen pelaaminen


Meillä pelaaminen voi olla hauska tapa viettää aikaa, ja samalla saatat jopa voittaa rahaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että voittoja tulee vain toisinaan, ja että rahapelejä pelatessa vastaan tulee väistämättä myös häviöitä. Aina kun pelaat, tulisi sinun olla varautunut häviämiseen.

Sen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää pelata vastuullisesti. Älä koskaan panosta rahaa, jota sinulla ei ole varaa hävitä, ja kiinnitä huomiota pelaamiseen käyttämääsi aikaan. Tahdomme, että pelaaminen on hauskaa ja positiivinen elämys riippumatta siitä, että voitatko vai et. Vastuulliseen pelaamiseen kuuluu myös ymmärrys siitä, että milloin on aika lopettaa.

Kannustamme pelaajiamme vastuulliseen pelaamiseen ja tarjoamme käyttöösi laajan valikoiman erilaisia työkaluja ja rajoituksia, joita voit hyödyntää aina halutessasi. Pelitilin kautta lähetetyt viestit ja vastuullisesta pelaamisesta muistuttavat sähköpostiviestit auttavat sinua tarkastelemaan omia pelitottumuksiasi. Autamme sinua pysymään kärryillä ja pitämään pelaamisen hallinnassa.

18+

Alle 18-vuotiaat eivät saa lain mukaan avata tiliä eivätkä pelata Budsinolla. Varaamme oikeuden pyytää asiakastamme todistamaan ikänsä sekä tarvittaessa jäädyttää tämän tili siihen asti, kunnes lainmukaisen ikärajan toteutuminen on voitu tyydyttävällä tavalla todentaa. Huomaathan, että paikallinen lainsäädäntösi voi poiketa Budsinon yleisistä säännöistä. Jos olet epävarma siitä, että saatko lain mukaan osallistua rahapeleihin ikäsi puolesta tai muuten, kehotamme sinua varmistamaan asian asuinmaasi hallinnon verkkosivuilta, sääntelyviranomaisilta tai paikallisen lain asiantuntijalta.

MITÄ VASTUULLINEN PELAAMINEN TARKOITTAA?

Vastuulliseen pelaamiseen kuuluu käytänteitä, joiden avulla pelaajille voidaan luoda turvallinen peliympäristö ja vähentää pelaamisen negatiivisia vaikutuksia sekä yksilö- että yhteisötasolla. Vastuullisen pelaamisen ydinperiaatteisiin kuuluu:

  • Pelaamiseen liittyvistä riskeistä ja seurauksista tiedottaminen
  • Pelirajoitusten käyttöön kannustaminen
  • Omaehtoisen pelieston mahdollistaminen tietylle ajanjaksolle sekä toistaiseksi voimassa olevaksi
  • Tukipalvelujen, kuten auttavien puhelinlinjojen ja tukiryhmien osoittaminen heille, jotka saattavat kärsiä peliriippuvuudesta
  • Pelaajien pelikäyttäytymisen jatkuva tarkkaileminen ja tästä saadun tiedon tarkasteleminen pelitottumusten ymmärtämiseksi ja vastuullisen pelaamisen käytänteiden kehittämiseksi.

Huolestuttaako mahdollinen peliongelma? Tee tämä kymmenen kysymyksen itsearviointi: 

  1. Onko pelaaminen ajatuksissasi joskus silloinkin, kun teet muita asioita, jotka edellyttävät huomiotasi?
  2. Oletko levoton tai ärtyisä, jos et pääse pelaamaan?
  3. Oletko salannut pelaamistasi perheenjäseniltäsi?
  4. Onko pelaamisesi aiheuttanut konflikteja ja mielipahaa?
  5. Oletko yrittänyt lopettaa pelaamista siinä onnistumatta?
  6. Oletko pelannut pyrkimyksenäsi saada rahaa velkojen maksuun tai muiden rahaongelmien ratkaisemiseen?
  7. Oletko joutunut turvautumaan muiden taloudelliseen apuun pelivelkojesi maksamiseksi?
  8. Oletko koskaan lainannut rahaa ja jättänyt velkaasi maksamatta pelaamisen vuoksi?
  9. Oletko koskaan jättänyt laskujasi maksamatta pelaamisesta aiheutuneiden tappioiden vuoksi?
  10. Oletko koskaan ajatellut, että sinulla saattaisi olla peliongelma?

Jos vastasit ‘kyllä’ johonkin näistä kysymyksistä, saatat kuulua peliongelmaisten riskiryhmään. Mitä useampaan kysymykseen vastasit ‘kyllä’, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sinulla voi olla peliongelma.

Muutamia vinkkejä vastuulliseen pelaamiseen:

  • Tee henkilökohtainen budjetti ja pysy siinä.
  • Rajoitusten asettaminen auttaa sinua pelaamaan varojesi puitteissa.
  • Ajattele pelaamista vain viihteenä, älä tapana tehdä rahaa.
  • Pelaa vain selvänä ja tyynessä mielentilassa.
  • Pidä säännöllisesti taukoja pelaamisesta.
  • Vältä yleistä virhettä: älä yritä voittaa häviämääsi rahaa takaisin.

Tarjoamme käyttöösi useita pelirajoituksia, jotka auttavat hallitsemaan pelaamista ja toteuttamaan vähemmän haitallisia pelitapoja.

Talletusrajat
Talletusrajan avulla voit määritellä ylärajan pelitilillesi tekemillesi talletuksille tietyllä ajanjaksolla, joka voi olla 24 tuntia, viikko tai kuukausi. Kun yläraja on saavutettu, et voi enää tallettaa, ennen kuin kyseinen ennalta määritelty aika on kulunut umpeen. Talletusraja on hyödyllinen väline pelitilille talletettavien varojen säännöstelemiseen.

Tappiorajat
Tappioraja on häviöille määriteltävä dynaaminen yläraja 24 tunnin, viikon tai kuukauden kestävälle ajanjaksolle. Voitot lisätään jäljellä olevaan kiintiöön, ja tappiot vähennetään siitä samalla ajanjaksolla, jolloin tappiollinen panostus ratkaistaan. Kun tappioraja on saavutettu, et voi enää pelata ennen käynnissä olevan ajanjakson päättymistä. Tappioraja auttaa sinua ylläpitämään tasapainoisia pelitapoja, hallitsemaan talletettuja, panostettuja ja kotiutettuja summia ja huolehtii siitä, ettet ylitä määrää, jonka olet valmis häviämään.

Aikarajat
Aikarajojen avulla voit hallita pelaamisen parissa vietettyä aikaa. Voit asettaa peliajan maksimikestoksi yksi, kaksi, kuusi tai kaksitoista tuntia, voimassaolevaksi joko päivän, viikon tai kuukauden kattavalle ajanjaksolle. Kun aika on kulunut umpeen, sinut kirjataan automaattisesti ulos tililtäsi. Voit palata pelaamaan vasta, kun rajoituksen voimassaoloaika on päättynyt. Aikarajoituksen asettaminen auttaa ehkäisemään liiallista pelaamista.

Panostusrajat 
Panosturajoilla voit asettaa tekemillesi panostuksille maksimi- ja minimirajat. Aloita määrittelemällä, kuinka paljon tahdot enintään panostaa kokonaisuudessaan valintasi mukaan joko yhden päivän, viikon tai kuukauden kestävällä ajanjaksolla. Aseta sitten yksittäiselle panostukselle maksimiraja, jonka jälkeen voit panostaa korkeintaan määrittelemäsi summan kerralla. Jos panostusten kokonaismäärälle asetettu raja tulee vastaan, et voi enää pelata, ennen kuin rajoitukselle valitsemasi ajanjakso on kulunut umpeen. Panostusrajat auttavat sinua hallitsemaan pelitapojasi ja säilyttämään pelaamisen viihteellisenä.

Pelaamisen seuranta
Pelaamisen seuranta -ilmoitus ei ole rajoitus, vaan hyödyllinen muistutus, joka kertoo kuinka kauan olet pelannut ja kuinka paljon rahaa olet käyttänyt. Voit asettaa muistutuksen ilmestymään valintasi mukaan 15, 30, 45 minuutin tai yhden tunnin välein. Ilmoituksen oletusasetuksena on ilmestyä aina tunnin välein. Ilmestyessään se keskeyttää pelin, kunnes valitset joko jatkaa pelaamista tai kirjautua ulos tililtäsi. Toiminnon avulla voit hallita pelaamistasi ilman erillisiä rajoituksia.

Omaehtoinen peliesto
Jos asetat itsellesi omaehtoisen pelieston, tilisi lukitaan tietyksi ajaksi. Kun esto on asetettu, et voi käyttää tiliäsi pelaamiseen. Voit edelleen kotiuttaa tililläsi olevat varat, vaikka et voikaan panostaa niitä peleissä. Voit asettaa pelieston 24 tunnin, 7 päivän, yhden, 3, 6 tai 12 kuukauden ajanjaksolle, tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Ryhdymme myös kohtuullisuuden rajoissa kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, ettei sinulle lähetetä meidän taholtamme tuona aikana markkinointisisältöjä. Suosittelemme, että suljet mahdolliset tilisi tuolloin myös muiden pelintarjoajien sivustoilla. Verkkopalvelu Self-exclusion initiative on hyödyllinen apuväline omaehtoisen pelieston asettamiseen eri pelipalveluiden tarjoajien sivustoille.

Voit pyytää tilin omaehtoista sulkemista ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme

sähköpostitse tai chatissa

ITSENÄISET APUJÄRJESTÖT 
Peliongelmaa ja sen mahdollisia seurauksia voi olla vaikeaa käsitellä yksin. On olemassa lukuisia järjestöjä, jotka ovat erikoistuneet auttamaan peliongelmista kärsiviä ja tarjoavat ongelmatilanteissa tukea ilmaiseksi ja luottamuksellisesti. Kehotamme peliongelmasta kärsiviä kääntymään jonkin auttavan tahon puoleen.

Gamblingtherapy Quitgamble Gamblersanonymous  Gam-anon Gamblersinrecovery Richmond

LAPSILUKKO
Jaatko laitteesi alaikäisen perheenjäsenen kanssa? Muistathan aina säilyttää pelitilisi tiedot ja salasanasi suojattuina. Saatavilla on myös ilmaiseksi ladattavia ohjelmistoja, jotka auttavat sinua estämään lasten pääsyn verkkopelisivustoille. Tunnetuimpia tällaisia ovat Net Nanny ja CYBERsitter. Asiakaspalvelutiimimme auttaa mielellään kaikissa kysymyksissä, joita sinulle voi herätä turvallisuuteen ja sivuston käyttöön liittyen.

OLETKO HUOLISSASI PERHEENJÄSENEN TAI YSTÄVÄN PUOLESTA?
Liiallisen pelaamisen seuraukset eivät kosketa vain pelaajaa itseään – ne voivat vaikuttaa myös perheenjäseniin ja ystäviin. Jos läheisesi pelaa liikaa, saattaa oloasi helpottaa jo tieto siitä, että tukea on saatavilla. Jos olet huolissasi sukulaisen tai ystävän pelikäyttäytymisestä, kehotamme sinua kääntymään peliongelmiin erikoistuneen tukijärjestön puoleen.

Tarvittaessa voit aina kääntyä Gam-anon tai

aasiakaspalvelutiimimme